Свържете се с нас:
              4940, с. Баните, ул. ”Стефан Стамболов” 2
       

СПА ПАНСИОН "БЯЛО МОРЕ" носи името на хотел, построен през трийсетте години на миналия век от един от основателите на село Баните, тогава село Лъджа, нашият дядо - Иван Гавазов.
       Тук, в сърцето на Родопа планина, на 750 m надморска височина, ще намерите спокойствието и отмората, от които се нуждаете.
       Заобиколено от вековни гори, село Баните се намира на левия бряг на р. Малка Арда. В центъра му е открит минерален извор, за който се счита, че е каптиран през II-III в. сл. Хр. Доказателство за това са откритите останки на антична баня с два сводести басейна. Така през годините селото се превръща в непрекъснато развиващ се балнеоложки курорт.
       Минералната вода извира с температура 43° С. Тя е слабоминерализирана, което я прави изключително подходяща за лечение и профилактика на множество заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно - чревния тракт; повлиява белодробни заболявания и увреждания с цветни и тежки метали.
       За Вашето здраве сме създали СПА център със сауна, парна баня, джакузи, масаж и фитнес зала.
       Ако пък просто обичате природата и приключенията, релефът и историята на село Баните са Ви приготвили много приятни изненади.
       Чистият въздух, мекият климат и липсата на мъгли ще направят преходите на туриста леки и приятни. Освен туристическите маршрути, кръстосващи Родопите, тук в село Баните има условия за лов, риболов, излети и билкарство

 

За минералната вода

Минералната вода от с. Баните, Смолянско се характеризира като слабо-минерална, хипертермална, хидрокарбонатно – сулфатна, натриева,флуорна и силициева, с алкална реакция. Водата е с добра санитарно – химична характеристика.

Прочети повече